Chlorella pyrenoidosa GW

chlorella-vasenprozivot
Přehrát video

Chlorella je sladkovodní řasa, je to malinká buňka skoro jako lidská červená krvinka. Je to nejjednodušší forma života. Má úžasnou schopnost tvořit za pomoci světla z látek nepoužitelných pro život látky životem využitelné – procesem fotosyntézy.

KDE SE PĚSTUJE?

Chlorella, kterou nabízí firmy GW, je v Bio kvalitě. Rodí se v obrovských sladkovodních nádržích na Tchai-wanu, kde je dostatek sluníčka. Kádě jsou vybaveny otočnými vířivými rameny, které vodu promíchávají a udržují ji nestále svěží. Sklizeň probíhá ve večerních hodinách, protože přes den buňky shromažďují energii, s níž v noci hospodaří.

Neupravená chlorela má asi jen 40% vstřebatelnost. U Chlorella GW dochází k mechanickému narušení stěny (tzv. dezintegrace), který zvyšuje vstřebatelnost až na 90%.

Chlorella GW je čistá , bez jakýchkoliv aditiv, plniv a pojiv. Můžete ji mít ve formě sypkého prášku smaragdově zelené barvy nebo jako tablety.

 Tablety chlorelly se dají koupit i v lékárně, ale většinou obsahují další přídavné látky, např. plniva a pojiva, aby se tableta dobře vyrobila. Navíc při nesprávné technologii dochází k zničení stěny chlorelly a tím zničení jejího účinku.

 Chlorella pyrenoidosa je přirozeně bezlepková potravina. Je to sladkovodní řasa, a na rozdíl od mořských řas není zdrojem jodu, tudíž je vhodná i při poruchách funkce štítné žlázy.

 CO OBSAHUJE?

  • Chlorella obsahuje okolo 60% proteinů. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které si tělo neumí vyrobit. Proto je skvělou potravinou. Navíc tyto bílkoviny jsou lehce stravitelné a pro organismus jsou rychle dostupným zdrojem energie.
  •  Dále obsahuje vitamíny řady B, především B6 – pyridoxin, B9 – kyselina listová a B12, který je velice potřebný pro lidi, kteří nejedí živočišné bílkoviny.
  •  Vitamín C (více než v pomeranči)
  •  Betakaroten (více než v karotce).
  •  Minerály: železo, vápník a hořčík.
  • Chlorofyl zlepšuje činnost srdce, cévní soustavy, vnitřních orgánů, dělohy a plic. Má protizánětlivé účinky, pomáhá při hojení ran.
    Ústřední molekulu chlorofylu tvoří hořčík, což je prvek, který se podílí na 3000 chemických reakcích v těle. 
  • Chlorella je úžasné prebiotikum, to znamená, že je skvělou potravou pro naše střevní bakterie.
  • Chlorella obsahuje i takzvaný Chlorellový růstový faktor (CGF), což je koktejl aminokyselin, glykoproteinů, peptidů, polyamidů, vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. CGF působí prebioticky, tedy urychluje množení střevní mikroflóry, podporuje růst laktobacilů a zlepšuje vstřebatelnost živin.
  •  Chlorella příznivě ovlivňuje   naší imunitou. Obsahuje betaglukany, což jsou látky, které přispívají ke zvýšení imunity.
  • Chlorella dále stimuluje T lymfocyty, tudíž získanou imunitu. Ve studiích bylo prokázáno, že zvyšuje produkci imunoglobulinu A (IgA), který brání slizniční bariéru, ale i lgM a IgG. Mimochodem, zvýšení IgA po konzumaci chlorelly bylo prokázáno i v mateřském mléce a takto kojené děti měly vyšší získanou imunitu a méně infekcí.
  • Další významnou složkou je chlorellin, někdy též nazývaný přírodní antibiotikum. Má výrazné antibakteriální účinky a dokáže zastavit či potlačit vzniklé infekce.
    Na rozdíl od synteticky vyráběných antibiotik nepoškozuje střevní mikroflóru,
  • Sporopollenin obsažený v buněčné stěně chlorelly má obrovské detoxikační vlastnosti. Čistí náš organismus od biotoxinů, jako jsou třeba plísně, od xenobiotik – dioxinů, pesticidů, těžkých kovů (hliník, nikl, olovo, měď), umělých barviv a aromat.
 
 

PROČ CHLORELLU PRAVIDELNĚ UŽÍVAT?

V dnešní době plné stresu prudce vzrostly nároky našeho těla na živiny.
Na druhou stranu naše strava má nevhodné složení. Potraviny jsou nevhodně upravovány a zpracovávány, klesá obsah přirozených živin ve stravě.
Strava má výrazný vliv na naše zdraví nebo nemoci.

JAK CHLORELLU UŽÍVAT?

Vnitřně

Běžné dávkování

20 až 30 tbl rozdělených do 2 až 3 dávek nebo 1 až 2 x denně 5 g asi čajovou lžičku.

Při zvýšené fyzické nebo psychické zátěži můžeme dávku navýšit.

 Množství je individuální. 

Dostatečnou saturaci organismu poznáte podle zelené barvy stolice.

 Chlorellou se nelze předávkovat.

Zevně
Chlorellu můžete použít zevně na ekzémy, popáleniny, štípance od hmyzu, bércové vředy nebo proleženiny.
Na suchá ložiska vyžadující promazání použijeme chlorellu ve formě masti (s kokosovým olejem, bambuckým máslem nebo sádlem). Nebo můžeme chlorellu jen smíchat s vodou na kašičku a aplikovat.
Vhodné je použití chlorelly v ústech jako zubní pasta (smícháme s kokosovým olejem a přidáme pár kapek esenciálního oleje máty), můžeme nasypat pár chlorell na lžičku s kokosovým olejem a po vyčistění zubu jí nechat volně rozplynout v ústech a působit přes noc.
Chlorella nám pomáhá detoxikovat organismus od rtuti, která je obsazena v amalgámových plombách.

JAK DLOUHO CHLORELLU UŽÍVAT?

Po dobu, kdy se chceme těšit dobrému zdraví, dobré fyzické a psychické kondici.

Není náhradou kvalitní stravy, ale je skvělým doplňkem. Pomáhá našemu tělu na mnoho úrovních, uplatňuje se nejen v prevenci, ale podporuje samoléčební schopnosti naše těla.

Její trvalá konzumace má smysl a zvyšuje kvalitu našeho života. 

NENÍ TO MILENKA NA JEDNU NOC, ALE MANŽELKA NA CELÝ ŽIVOT